Informatie delen

Informatie delen

Toolbox en database

LEADER Netwerk Nederland zet zich in om relevante informatie over het LEADER-programma in de breedste zin van het woord met en tussen de LEADER-gebieden te delen. Ze doet dit vaak in samenwerking met de Regieorganisatie GLB of andere partijen.

Op deze site kun je al veel informatie vinden over LEADER in Nederland en in Europa.

Op de site van de Regieorganisatie GLB is informatie te vinden over de 31 LEADER-gebieden, hun programma en hun contactgegevens, maar ook informatie van technische aard over het LEADER-programma.

 

Samen met de Regieorganisatie GLB en het Groen Kennisnet wordt momenteel gewerkt aan de ontwikkeling van een database waar alle LEADER-projecten bij elkaar komen te staan. Maar dat is niet genoeg. De database vormt slechts het startpunt om de komende jaren actief rond specifieke, inhoudelijke thema’s uitwisseling tot stand te brengen.

Overleggen en bijeenkomsten

Eenmaal per kwartaal vindt het zogenaamde LEADER-coördinatorenoverleg plaats, waar alle LEADER-professionals bij elkaar komen om informatie te delen over de voortgang van hun programma. Tussendoor wordt maandelijks een online LEADER-koffie-uurtje georganiseerd, een informele bijeenkomst waar lopende zaken worden besproken.

Alle technische LEADER kwesties komen aan bod in het maandelijke overleg van de Landelijke Werkgroep LEADER. Deze werkgroep staat onder leiding van Geert Kurvers, interventie-eigenaar LEADER. Verder hebben in deze werkgroep zitting:

    • Ferry van der Sman, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

    • Dana Schadenberg, Regieorganisatie GLB

    • Hester Engelsman, Provincie Zuid-Holland

    • Tim den Hartog, provincie Noord-Brabant

    • René Perton, LEADER Netwerk Nederland

    • Bart Soldaat, LEADER Netwerk Nederland

De uitkomsten van dit overleg worden weer gedeeld met de rest van de LEADER professionals via de Nieuwsflashes en de maandelijkse overleggen.

Nieuwsbrieven en nieuwsflashes

In februari werd de eerste LNN Nieuwsbrief verstuurd. Deze verschijnt ongeveer iedere drie maanden. De Nieuwsbrief is bedoeld voor iedereen die ‘iets’ heeft met LEADER, coördinatoren, LAG-leden, initiatieven, provincies. In de Nieuwsbrief is er ruimte voor achtergrondartikelen en inspirerende voorbeelden.

 


De Nieuwsflash verschijnt iedere maand en is vooral bedoeld voor de LEADER-professionals die dagelijks een actieve rol spelen in de uitvoering van het LEADER programma. De Nieuwsflash bevat praktische informatie over technische kwesties, vergaderingen en bijeenkomsten en is eenvoudiger en zakelijker van opzet.

Social media

LNN is nog niet erg actief op social media. Er is inmiddels wel een LinkedIn pagina aangemaakt

Scroll naar boven