Regieorganisatie GLB

Regie organisatie GLB

Wat is en doet de Regieorganisatie GLB?

 

Er zijn heel veel partijen en organisaties betrokken bij de realisatie van het GLB, waar LEADER onderdeel van is, daarom is de Regieorganisatie GLB in het leven geroepen.

De Regieorganisatie GLB is een gezamenlijke programmadirectie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de twaalf provincies en ondersteunt het Netwerk Platteland.

 

Het Netwerk Platteland is een platform van alle betrokkenen waar zij kennis en ervaringen delen en elkaar ontmoeten en ondersteunen in de uitvoering. Het Netwerk Platteland organiseert hiervoor geregeld Werkplaatsen en biedt een website en een kennisbank aan.

 

De Regieorganisatie GLB ondersteunt alle partijen die betrokken zijn bij de realisatie van het GLB 2023-2027 en stuurt op het bereiken van de doelen die in het Nationaal Strategisch Plan (NSP) zijn vastgelegd.

 

De Regieorganisatie GLB heeft drie hoofdtaken:

  1. Programmeren
  2. Monitoring en evaluatie
  3. Netwerken vormen en onderhouden

Regieorganisatie en LEADER

 

Regieorganisatie GLB en LEADER Netwerk Nederland werken nauw met elkaar samen. Zo ontwikkelen we samen een Toolbox LEADER.

 

Verder bieden we gezamenlijk ondersteuning bij het organiseren van landelijke overlegstructuren en bijeenkomsten, zoals het LEADER-coördinatoren overleg de landelijke Werkgroep LEADER en de landelijke LEADER-dagen.

Bij de Regieorganisatie is Dana Schadenberg verantwoordelijk voor LEADER: d.d.schadenberg@roglb.nl.

Scroll naar boven